Hyppää pääsisältöön

Taide Varkautelaisten uudessa museossa

Hanna Suomalaisen maalaus potretti Rakel Kansasesta
Hanna Suomalainen: Rakel Kansanen-Toivola

Rakelin salonki

Salongissa nähdään paljon toivottua Rakel Kansasen kokoelmaa 1900-luvun alkupuolelta ja tila sisustetaan 1920-luvun atmosfääriä ajatellen. Salonkiin voi istahtaa selaamaan taidekirjoja ja viivähtää esimerkiksi Anton Lindforssin ja Ilmari Aallon taideteosten seurassa. Näyttelyn on tarkoitus toimia pysyväluontoisena katsauksena Kansasen kokoelman aarteisiin yhdistäen yleisötyön ja tapahtumat kuvataiteen ympärillä.

Vaihtuvien näyttelyiden tila

Vaihtuvien näyttelyiden painopisteenä ovat kuratoidut vaihtuvat näyttelyt, jotka pohjautuvat museoiden omiin sisältöihin. Lisäksi vaihtuviin näyttelyihin kuuluu Käytävä! -Galleria joko täydentää tätä vaihtuvien näyttelyiden osiota, tai on erillinen pienempi näyttely.

Taideprojektit

Vaihtuvien näyttelyiden ohella taiteen ammattilaisia etsitään avoimella haulla lyhytaikaisiin taideprojekteihin, taiteen monia muotoja tukien. Projektit ovat kiinteässä yhteydessä Tehtaan koulun miljööhön ja työskentelyosuudet on tarkoitus järjestää residenssityyppisesti. Valinnoissa painotetaan museoiden kokoelmien ja sisältöjen tulkintoja, sekä ympäristö- ja yhteisötaidetta. Valitun taiteilijan tai taiteilijaryhmän pääsy kokoelmien äärelle on vapaata ja niiden hyödyntämistä tuetaan. ​Pääsääntöisesti projekti ei tarvitse olla näyttely museoiden tilassa, mutta näyttely voi olla osa sitä. Museot on projektissa kumppani, mutta projektin rahoitus tulee kattaa projektituella ja muilla avustuksilla. Museot osallistuu projektien tiedotukseen ja avustaa kontaktien saamisessa yms. mutta ei osallistu mm. teosten rakentamiseen tai tuottamiseen.

Sivun alkuun