Hyppää pääsisältöön

Teollisuuden tekijät

Vaneritehtaan sisäkuva jossa koneita ja työntekijöitä

Varkauden museon uusi, alueen teollisen yhteisön ja osaamisen historiaa esittelevä näyttely Varkauden museokeskus Konstissa kertoo Varkauden alueen historiasta yhteisön ja sen teollisen osaamisen ja toimijoiden kautta. Aihealueita yhdistää yhteensä yli 10 metriä pitkä ja yli 200 vuotta käsittävä aikajana, joka havainnollistaa matkaa menneestä nykyisyyteen.

Näyttely esittelee laivastotukikohta Laivalinnan digitaalisena sovelluksena ja valottaa, kuinka koskien ja metsien keskelle rakentuneesta metalliteollisuuden ruukista kehittyi vertaansa vailla oleva konepaja- ja teknologiateollisuuden ja metsäteollisuuden keskus. 

Lisäksi näyttely tutustuttaa kävijänsä Varkauden maineikkaaseen laivanrakennushistoriaan sekä Alvar Aallon kunnianhimoisiin suunnitelmiin mm. VR-todellisuuden kautta. Pääseepä täällä kurkkaamaan myös 1920-luvun teollisuusyhteisön asumiseen ja tutustumaan näin entisaikojen työläisten arkeen!

Yhteistyössä alueen teollisuusyritysten – Sumitomo SHI FW:n, Andritz Oy:n, Stora Enso Oyj:n Varkauden tehtaan ja Honeywell Oy:n sekä Warkauden kauppakamariosaston kanssa perusnäyttelyn yhteyteen on luotu myös aivan uusi konsepti, jossa teollisuusyritysten nykytuotanto ja tulevaisuuden ratkaisut esittäytyvät alueen 200-vuotisen teollisen historian rinnalla.

Sivun alkuun