Hyppää pääsisältöön

Tontit

Omakotitontit

Tavanomaisten omakotitonttien luovutusehdot

Tontit luovutetaan vuokraamalla suoraan tekniseltä toimialalta. Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista peritään kuluvan vuoden vuokra, jonka jälkeen allekirjoitetaan vuokrasopimus. Vuokra-aika on 50 vuotta ja vuokra 7 % tontin perushinnasta. Vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin.

Kun päärakennuksen perustukset ovat valmiit, on rakentajalla oikeus ostaa tontti omakseen viiden vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta, alennettuun hintaan, joka on 67 % perushinnasta. Loppu vuokrakauden aikana lunastushinta on 14,3 kertaa tuon hetkinen vuosivuokra.

Rakentamisvelvoite on puolet asemakaavan merkitystä kokonaisrakennusoikeudesta. Vuokrasopimuksessa ja kauppakirjassa vuokraaja/ostaja sitoutuu rakentamaan rakennukset viiden vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta siihen valmiusasteeseen, että rakennusvalvontaviranomainen voi suorittaa hyväksyttävän käyttöönottokatselmuksen. Kaupunki voi hakemuksesta pidentää tässä tarkoitettua rakennusaikaa. Mikäli ostaja/vuokraaja laiminlyö rakentamisvelvoitteen, suorittavat he kaupungille sopimussakkona puolet tontin perushinnasta. Tontit luovutetaan puineen.

Tonttitarjonta kartalla.

Tontit kaupunginosittain

Rivi- ja kerrostalotontit

Siirtolapuutarhapalstat

Vapaa-ajan tontit

Sivun alkuun