Hyppää pääsisältöön

Varkaus-päivät

Ihan omanlainen kaupunkitapahtuma

pe - la 8. - 9.9.2023

Varkaus-päivät, mitä se on?

Varkaus-päivät on kaikkien varkautelaisten yhteinen, ihan omanlainen kaupunkitapahtuma, jota vietetään vuosittain syyskuun toisella viikolla. Varkaus-päivät on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Vuonna 2023 Varkaus-päiviä vietetään pe - la 8.9. - 9.9.2023.

Ohjelma toteutuu paikallisten toimijoiden voimin, ja puuhaa riittää niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

Ohjelma julkaistaan elokuussa.

Tapahtumaa koordinoi Varkauden kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut. Tapahtumaa on toteuttamassa kymmeniä eri tahoja, kuten kaupungin eri yksiköitä, yhdistyksiä, yrityksiä, vapaa-ehtoisia ja taiteen vapaan kentän toimijoita.

Millaista sisältöä sinä toivoisit Varkaus-päiville 2023? Kerro se linkin lomakkeella 5.5.2023 mennessä.

Haluatko olla mukana toteuttamassa tapahtumaa? Ota yhteyttä kulttuurituottaja Anna-Mari Ahoseen: anna-mari.ahonen@varkaus.fi / 041 732 1055.

Suunnitteilla tällä hetkellä

Tällä hetkellä suunnitteilla on esimerkiksi nuorten toiveiden mukaisesti ulkoilmaelokuva, liikuntaa luonnossa ja Miljoonan puun talkoot -taimenjakotapahtuma Varkauden museoiden toimesta. Kirjastolla järjestetään tapahtumailta musiikin, liikkuvan kuvan ja monipuolisten elämysten parissa, lapsiperheiden toimintapäivä järjestetään toimijoiden yhteistyönä Perheentalolla ja kirpputoritapahtuma kokoaa ihmiset yhteen Könönpeltoon. Warkaus-salissa kokoonnutaan kaikille avoimeen kirjallisuusseminaariin ja kuullaan musiikkia Vt23-Jatsiorkesterilta. Pääkirkossa on luvassa Markus Långin konsertti.

Tapahtumassa nostetaan tänä vuonna esiin erityisesti Käärmeniemen ja Lehtoniemen alueet, jossa asukasyhdistys ja Omakotiyhdistys toteuttavat tapahtumatoimintaa. Kotiseutukeskukseen suunnitellaan kansallispukutuuletusta ja Warkautelaiset ry:n johdolla Koko Varkaus Leipoo -kilpailu järjestetään jo toista kertaa. Keskustelua on käyty tanssiesityksistä ja harrastuskokeiluista, ja monta hyvää ideaa on vielä muhimassa toteutussuunnitelmaksi. 

Tapahtumaan otetaan yhä mukaan uusia yhteistyötahoja, jotka haluavat tuoda oman toimintansa osaksi viikonlopun tapahtumakokonaisuutta.

Sivun alkuun