Hyppää pääsisältöön

Nuoriso

Värikkäät taide graffitit seinässä.

Nuorten Talo on nuorten palvelupaikka, joka toimii samalla nuorisotilana, harrastusmahdollisuuksia tuottavana keskuksena sekä hyvinvointipalveluja tuottavana palveluyksikkönä. Tavoitteena on luoda nuorille matalan kynnyksen kokonaisvaltainen palvelukonsepti.

Nuorten Talon palvelukonseptille on kolme päätavoitetta, joilla pyritään vastaamaan erilaisiin tarpeisiin. Nuorten Talolta löytyy mm. matalan kynnyksen tukipalveluita, kuten Ohjaamo. Nuorten Talolla sijaitsee varkauden nuorisopalveluiden toiminnot, joiden kautta voidaan taata pitkäkestoinen ja intensiivinen tuki nuorille eri elämäntilanteissa. Nuorten Talon toiminnalla luodaan myös hyvinvointi nuorisolle monialaisen yhteistyön keinoin.

Nuorten Talo on palvelupaikka, josta nuori saa tarvitsemiaan hyvinvointia, työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista edistäviä palveluja. Talo on myös kohtaamispaikka, jossa nuoret voivat viettää vapaa-aikaan ja tavata toisiaan, esimerkiksi nuorisotilalla ja pienryhmissä. Lisäksi nuorten harrastuspaikka, joka mahdollistaa matalan kynnyksen harrastustoiminnan nuorille ja lisää nuorten ja heidän lähipiirinsä omaa aktiivisuuttaan, osallisuutta ja vertaisuutta.

Nuorten Talossa on kaksi päätoimijaa, Varkauden Nuorisopalvelut ja Soisalo-Opisto. Lisäksi talossa toimii useita erilaisia hankkeita.

Nuorten talon nuorisotila

Nuorisotila on nuorten oma paikka, joka tarjoaa turvallisen ajanviettopaikan pelailuun, yhdessä tekemiseen ja omien ideoiden toteuttamiseen. Nuorisotilan tavoitteena on tukea nuorten vapaa-ajan toimintaa ja lisätä heidän osallisuutta sekä tarjota oma, yhdenvertainen kohtauspaikka. Nuorisotila on päihteetön ja energiajuomista vapaa alue.

Nuorten Talon nuorisotila on Waltterin koulun läheisyydessä oleva nuorisotila, jonka toiminta on suunnattu pääsääntöisesti 13-17 vuotiaille nuorille.

Tilalle voi tulla hengailemaan, pelailemaan tai juttelemaan kavereiden ja ohjaajien kanssa.

Ohjaajina toimivat nuorisopalveluiden työntekijät.

Nuorisotila on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14-20, perjantaisin 14-21.

Poikkeuksista ja mahdollisista lauantain aukioloista kerromme Instagramissa, facebookissa ja Snapcatissa. Käyttäjätilimme löytyvät yhteystiedoista.

Tervetuloa.

Sivun alkuun