Skip to main content

Viikon 10-11 vinkki

”Mitäs tänään syötäisiin?” kannattaa hiihtolomalla vaihtaa kysymykseksi ”Mitäs haluaisit valmistaa?”. Lapset ja nuoret usein pitävät siitä, että pääsevät suunnittelemaan ruokalistaa ja puuhailemaan keittiöön. Itse tekemällä oppii parhaiten, pääsee tutustumaan erilaisiin ruokiin sekä ruoka-aineisiin ja lisäksi ruuanvalmistus luo onnistumisen tunteita.

Puurtilan Martat suosittelevat, että hiihtolomalla lapset ja nuoret valtaavat keittiön

Aikuisia usein mietityttää, voiko lapselle antaa käyttöön veitsen kasvisten leikkaamista varten, voiko käyttää uunia tai miten sotkuinen keittiö on nuoren kokin jälkeen. Lapsia kannattaa kuitenkin ikätasoisesti kannustaa erilaisten keittiötehtävien pariin, koska vain tekemällä voi oppia. Kun ensin harjoitellaan helpoilla tehtävillä ja resepteillä yhdessä aikuisen kanssa, voi hetken päästä kotona asua todellinen keittiömestari. Sotkua syntyy varmasti, mutta onneksi meillä on apuna imurit ja keittiörätit.

”Parasta oli, kun sai itse pilkkoa perunoita terävällä veitsellä” Marttojen kokkikerholainen Elsa 7-vuotta

Rieskapitsarullat maistuvat

Rieskapitsarullat maistuvat niin lounaalla kuin välipalaksikin. Ne voi myös kääriä mukaan rasiaan ja ottaa mukaan eväiksi vaikka luistelukentälle. Täytteitä voi muokata oman maun mukaan. Alle kouluikäiset lapset voivat levittää salsakastiketta tai ripotella maissit ja juustoraasteen rieskan pintaan. Koululaisilta onnistuu jo valmistaminen alusta loppuun. Uunin käytön kohdalla voi aikuinen tarvittaessa vielä olla apuna. 

https://www.martat.fi/reseptit/rieskapitsarullat/

https://www.martat.fi/reseptit/ranskalaisen-karkkikaupan-mutakakku/

 Maistuvaa hiihtolomaa kaikille!

Back to top