Skip to main content

Luvan hakeminen

Varkauden kaupunki käyttää rakentamisen neuvonnassa ja lupa-asioinnissa maksutonta Lupapiste.fi -palvelua.

Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut hankkeessa tarvittavat ammattilaiset ja osapuolet yhteen osoitteeseen ja pitää kaikki osapuolet tietoisina hankkeen etenemisestä. Voit asioida palvelussa silloin, kun se itsellesi parhaiten sopii, vuorokauden ympäri, paikasta riippumatta. Hakemuksen käsittely ja asiointi on sujuvampaa, kun asiakirjoja ja selvityksiä ei tarvitse erikseen kopioida ja toimittaa eri toimijoille. Riittää, kun viranomaisen pyytämät asiakirjat liittää Lupapiste.fi -palveluun.

Palveluun rekisteröidytään ensimmäisen käyttökerran yhteydessä pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. On erittäin tärkeää, että kaikki kiinteistön omistajat tunnistautuvat sähköisesti hakijoina. Sähköinen tunnistautuminen vastaa allekirjoitusta ja kaikkien omistajien tulee allekirjoittaa hakemus. Pelkkä hakijan tietojen lisääminen ei riitä. Palvelu on valtakunnallinen, selkeä ja helppokäyttöinen.

Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa:

1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella ja luomallasi salasanalla.

2. Hakemus tai kysely: valitse palvelusta hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset tekemään kyselyn hankkeeseesi liittyen tai luomaan lupahakemusta suoraan aiempien valintojesi pohjalta.

3. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeelle "osapuolet" -välilehdeltä. Tarvitset tähän pääsuunnittelijan ja muiden suunnittelijoiden ja hankkeen osapuolten sähköpostiosoitteet. Hankkeen osapuolet hyväksyvät sähköpostistaan kutsun ja heidät otetaan mukaan ko. hakemukseen. Toki myös pääsuunnittelija voi toimia valtuutettuna asiamiehenä.

4. Hankkeelle liittyvät tiedot ja dokumentit täytetään vaadittavilta osin ja tarvittaessa kysytään neuvoa viranomaiselta "keskustelu" -toiminnon kautta. Huomioithan, että lähtökohtaisesti hankkeen pääsuunnittelija hallinnoi vaadittavia dokumentteja ja viranomaisyhteistyötä. Näin hakemuksen käsittely on mahdollisimman sujuvaa.

5. Jätä hakemus viranomaiselle käsiteltäväksi "hakemuksen jättäminen" -välilehdeltä.

Alla on muutama ohje, joihin kannattaa tutustua ennen asioinnin aloittamista. Näin palvelun käyttö on mahdollisimman sujuvaa.

Back to top